Nosta spermasi laatua!

Mies, näin parannat spermasi laatua helposti!

Kalifornian yliopiston tutkijat löysivät yllättävän helpon keinon parantaa miesten sperman laatua. Keino sai miesten sperman laadun nousemaan vain muutamassa kuukaudessa.

Kalifornian yliopiston tutkijat laittoivat 2- ja 3-kymppisiä miehiä syömään muutaman kourallisen tiettyä ruoka-ainetta joka päivä kolmen kuukauden ajan. Vain muutamassa kuukaudessa miesten sperman laatu parani selvästi.

Tämä muutoksen aikaansaanut ruoka-aine oli saksanpähkinä. Reilut sata miestä söi niitä päivittäin noin 75 grammaa.

 

Laatu ja määrä kasvoivat

Kolmessa kuukaudessa miesten sperman laatu siis koheni, mutta myös sen määrä kasvoi. Miesten spermasta tuli saksanpähkinöiden avulla selkeästi parempaa hedelmöittymisen kannalta.

Tieto on mielenkiintoinen ainakin kaikille haikaran vierailua odottaville pariskunnille. Raskaaksitulemisen viivästyminen ja lapsettomuus ovat ongelma monille pareille. Noin 25 prosentilla hedelmättömyys johtuu naisesta, 25 miehellä ja neljänneksellä molemmista.  Noin 25 prosentilla syytä ei saada selville.

Miehen hedelmättömyys johtuu yleisimmin siemennesteen laadun heikkenemisestä tai siemensyöksyn ongelmista.

 

Saksanpähkinässä omegoita

Saksanpähkinä sisältää runsaasti kasviperäisiä omega-3-rasvahappoja. Saksanpähkinät sisältävät myös runsaasti E-vitamiinia, mineraaleja sekä antioksidantteja, jotka suojaavat syövältä ja vahvistavat immuunijärjestelmää.

Saksanpähkinöiden säännöllinen käyttö ruokavaliossa alentaa huonoa LDL- kolesterolia, lisää verisuonten joustavuutta ja vähentää veritulpan riskiä.

Pähkinät on hyvä syödä kokonaisena ja mahdollisimman vähän käsiteltyinä. Hyvä määrä pähkinöitä on 1–2 kourallista eli noin 25–40 grammaa vuorokaudessa.

 

 

Lisää tietoa pähkinöiden terveellisyydestä Rakkaudeksi.fin sisarsaitilta Huippukuntoon.fi, artikkelin on kirjoittanut ravitsemusasiantuntija, pääset artikkeliin suoraan klikkaamalla alta sen otsikkoa:

10 hyvää syytä syödä pähkinöitä!

 

Alla olevaa kuvaa klikkaamalla pääset Huippukuntoon.fin etusivulle:

Klikkaa alla olevaa kuvaa, ja pääset Huippukuntoon.fin Facebook-sivulle. Tykkää Huippukuntoon.fistä FB:ssa ja saat kolme kertaa viikossa FB-etusivusyötteessäsi vinkin uudesta asiantuntijan kirjoittamasta Huippukuntoon-artikkelista: