Uusin artikkeli

Tuore tutkimus todentaa:

 

Ehkäisypillerit lisäävät uskollisuutta

Ehkäisypillerien tiedetään muuttavan naisten miesmakua. Kun nainen aloittaa ehkäisypillereiden käytön,  hän alkaa suosia sellaisten miesten hajua jotka muistuttavat geneettisesti naista itseään. Myös mieltymys miesten ulkonäön suhteen muuttuu, sillä naiset alkavat suosia naisellisemman näköisiä kasvon piirteitä. 
 
- Muutoksen syyksi on arveltu sitä, että ehkäisypillerit muuttavat naisen hormonitoiminnan muistuttamaan raskaana olevan naisen hormonitoimintaa. Kun nainen on raskaana, eikä hänen tarvitse etsiä hyviä geenejä lapselleen, nainen alkaa suosia miehissä piirteitä, jotka kertovat miehen halusta panostaa lastenhoitoon ja antaa resursseja naiselle, sanoo Turun yliopiston evoluutiobiologian dosentti Markus J Rantala.
 
Muutos seksuaalikäyttäytymisessä
 
Dosentti Rantala kertoo tuoreesta tsekkiläis-englantilaisesta tutkimuksesta, jossa havaittiin, että ehkäisypillerit eivät muuta pelkästään naisen miesmakua, vaan ne muuttavat naisen seksuaalikäyttämistä laajemmalla tasolla. 
- Tutkimuksessa huomattiin, että ehkäisypillereiden käyttäminen vähensi naisen syrjähyppyjen määrää. Syyksi arvellaan sitä, että e-pillerit tasaavat naisen sukupuolihormonitasoja ja sitä että, naiselle ei tapahdu ovulaatiota, Rantala tarkentaa.
 
Vaikutukset näkyvät kumppanin puoleensavetävyydessä
 
Rantala kertoo myös, että tutkimuksissa on havaittu, että naiset jotka eivät käytä hormonaalista ehkäisyä pettävät kumppaniaan eniten juuri ovulaation aikaan eli silloin kun raskaaksi tulemisen todennäköisyys on suurin. 
- Silloin nainen myös tuntee suurempaa seksuaaliviettiä ja kiinnostusta oman kumppanin lisäksi myös muita miehiä kohtaan - jos kumppani ei ole tarpeeksi puoleensavetävä. Ehkäisypillereiden käyttö muuttaa tätä luontaista seksuaalisuuden syklisyyttä, Rantala sanoo. 
 
Tutkimuksessa havaittiin myös, että ehkäisypillereiden käyttäjät myös harrastivat enemmän seksiä oman kumppaninsa kanssa, kuin ne naiset jotka eivät niitä käyttäneet.
 
 
Heli-Maria Wiik