Uusin artikkeli

Tuoksu voi sytyttää suhteen roihuun

Aistien voima intohimon ja halun nostattajana voi unohtua pitkässä parisuhteessa. Jos sanat eivät toimi tai riitä kertomaan, mitä jos turvautuisit tuoksuun!

Naiset ja miehet käyttävät tuoksuja, mutta mihin tarkoitukseen ne on hankittu. Onko sinulla yksi ja sama tuoksu joka lähtöön: oma työtilanteisiin, vapaa-aikaan ja iltamenoihin?

Mitä jos hankkisit vielä yhden ja erottaisit sen kaikista muista. Tuo tuoksu olisi teidän kahden oma salainen juttu: "Arvostan sinua, itseäni ja yhteistä suhdettamme!

Anne Hievanen / Rakkaudeksi.fi
Kirjoittaja on seksuaaliterapeutti.

Syty itse, sytytä toinen

Joskus arki jää parisuhteessa päälle ja voi olla vaikea lähestyä toista. Ovatko viettelytaitosi ruostuneet? Jos ovat tai jos olet aloittelija koko asiassa, mutta kaipaat uutta kipinää suhteeseenne, tuoksu voisi olla helppo ja turvallinen valinta tehdä aloite.

Auta itseäsi ja kumppaniasi irtautumaan arjesta! Hanki sopiva sensuelli tuoksu, joka kuorii viettisi esiin!  Tuoksu toimii kuin silta välissänne ja auttaa löytämään tien toisen iholle.

Viettelyn taito on tärkeä säilyttää myös pitkässä parisuhteessa. Sen avulla ylläpidetään seksuaalista halua ja se on oiva keino välttyä seksin kaavamaiselta suoritukselta. Sekoita pasmat totutuilta tavoiltanne - syty itse ja sytytä samalla kumppanisi. Tuoksun viesti olisi tämä:

"Haluan sinua, sytytät minut, näe minut, helli minua, ota minut."

Aisteilla on suuri voima

Aistillisuus on osa ihmistä ja aisteilla on tärkeä merkitys seksuaalisen vietin, eli libidon nostattajana. Ihmisellä on yhdeksän aistia. Perusaisteja ovat maku, haju-, näkö-, kuulo- ja tuntoaisti. Tutkimuksissa on todettu, että nenän limakalvon rakenne muistuttaa penistä. Nenän kudoksessa oleva rakenne lisääntyy seksuaalisen kiihottumisen aikana verellä ja turpoaa.
Aistillisilla tuoksuilla on meihin voimakas vaikutus.

"Tuoksu on äärimmäisen yksilöllinen ja viettelijänä kaikkein tehokkain." (Blanche 1998)

Seksin aikana kaikki aistit ovat yleensä valppaina ja vastaanottavaisina. Kumppanin tullessa lähelle, myös hänen tuoksunsa vaikuttaa paljolti jatkoon. Herääkö seksuaalinen halu vai kuihtuuko se kasaan. Jos kosketus ei tunnukaan tällä kertaa erityisen hyvältä, tuoksu voi saada aikaan halun. Toinen aisti voi siis korvata toisen puutteellisuuden.

Eroottinen jännite kahden ihmisen välillä, sen tuntee vaikka toista ei voi vielä koskettaa. Se saa alkunsa, kun tuntee vaikkapa toisen tuoksun.

Yhdessä ostoksille

Mikä olisi paras ratkaisu valita tuoksu? Mikä sopii teille: ostatko sinä tuoksun hänelle, hän sinulle, vai menettekö ostoksille yhdessä? Jo tuoksujen hankkiminen itsessään on kuin pieni sensuelli seikkailu aistien paratiisiin.

Kun lähdette ostoksille, varatkaa riittävästi aikaa. Verratkaa useita tuoksuja, sillä kaikki eivät tuoksu samalta kaikkien iholla.

Miesten ja naisten makukaan ei mene aina yksiin. Naisten yllätykseksi miehet voivat kehua tuoksuja, jotka eivät ole niin naisten suosiossa. Tuoksuilla on joka tapauksessa merkitystä miehille. Radio The Voice:n sokkotestissä suomalaismiehet kommentoivat naisten parhaita hajuvesiä näin irtonaisesti.

  • Sopii seksin kanssa, ennen ja jälkeen.
  • Juhlava, toimii iltapuvun kanssa, ylellinen ja hyvä viekoittelu tarkoituksiin
  • Suihkunraikas, toimii makuuhuoneessa.
  • Puhdas, kesäinen, virkistävä, sopii hamosen kanssa.
  • Houkuttelee lähempään kanssakäymiseen.

Tuoksulla on monta ulottuvuutta. Sillä voi päästä maaliin heti, tai jättää ikävän toisen olemukseen koko päiväksi. Kummanko haluaisit ensin?

Lue myös The Voicen juttu "Suomalaismiehet valitsivat sokkotestillä naisten parhaat hajuvedet - katso hulvattomat kommentit "