Stressi vie halun

Rankka päivä töissä tappaa seksihalut!

Rakkauden maassa Ranskassa tehty tutkimus osoittaa, että rankka työpäivä ja työstressi ovat tehokkaat seksuaalisen halun tappajat. Pitkäaikainen stressi vaikuttaa haitallisesti sekä seksuaaliseen haluun että kykyyn. Tiesitkö, että seksi toimii tehokkaana stressin ehkäisykeinona, kunhan et päästä stressiä liian pahaksi?

Ranskassa tehdyn kyselytutkimuksen mukaan 72 prosenttia vastaajista ilmoitti rankan työpäivän karkottavan seksihalut. Tutkimukseen vastasi 1400 henkilöä. Se tehtii vuonna 2012.

Ongelma korostui henkilöillä, jotka veivät töitä mukanansa kotiin. 24 prosenttia ilmoitti, että työstressi on aiheuttanut heille seksuaalivaikeuksia, kuten erektiohäiriöitä.

Pitkäaikainen stressi vaikuttaa muun muassa hormonitasapainoon laskien mieshormoni testosteronin määrää.

 

Seksi ehkäisee stressiä

Seksuaalinen kanssakäyminen on hyvä stressiehkäisykeino. Seksi muun muassa alentaa verenpainetta ja sydämen lyöntitiheyttä. Orgasmin aikana erittyvä oksitosiini-hormoni vähentää stressioireita.

Lisäksi oksitosiinin tuoma hyvä olo ja rentous auttavat saamaan unenpäästä kiinni, vaikka työhuolet vähän painaisivatkin.

Mutta kun stressi on liian kovaa ja jatkuu pitkään, vaikuttaa se myös makuuhuoneessa; niin uneen kuin seksiin.

 

Pitkään jatkuessaan muuttuu ongelmaksi

Pitkäaikaisen ja voimakkaan stressin tiedetään nakertavan muun muassa potenssia. Tämä johtuu stressitilan aiheuttamista muutoksista miehen elimistössä. Stressi järkyttää hormonitasapainoa ja autonomisen hermoston toimintaa, joka ylistimuloituu eli toimii yli. Tällöin typpioksidin muodostus paisuvaiskudoksessa hankaloituu; tämä on haitaksi erektiolle. Sama oksidi on olennainen tekijä naisella haluamisessa, kiihottumisessa ja orgasmissa.

Stressi vaikuttaa kyvyn lisäksi haluun, koska testosteronin määrä laskee voimakkaassa stressissä. Testosteroni vaikuttaa haluun sekä miehillä että naisilla.

Pitkäaikainen stressi myös altistaa uupumiselle ja masennukselle, jolloin seksi ei yleensä ole mielessä.

 

Stressi toimii omaksi parhaaksemme

Stressi ja väsymys sekä niistä aiheutuvat seksuaalivaikeudet hoituvat levolla ja läheisyydellä. Edes erektiolääkkeestä ei välttämättä ole apua, jos erektiovaikeuden syy on stressin estämä typpioksidin vapautuminen. Kannattaa muistaa, että mikään pilleri ei myöskään toimi haluamisongelmiin.

Hetkellinen stressi ei aja ketään terveys- tai erektio-ongelmiin. Ongelmia ilmaantuu yleensä vasta kuukausia jatkuneesta stressitilasta.

Stressi on luotu omaksi parhaaksemme; hetkellisesti se auttaa meitä saamaan itsestämme enemmän irti, mutta jatkuessaan liian pitkään, se vaikeuttaa elämää.