Seksilelu voi sytyttää kipinän

Hieromasauva lisää seksiä ja helpottaa orgasmia

Tuoreen tutkimuksen mukaan seksileluja käyttäminen lisää seksin harrastamista ja tyytyväisyyttä seksiin.

Myönteisesti vibraattorin käyttöön suhtautuvat naiset ovat seksielämäänsä muita tyytyväisempiä. Saman tutkimus myös tyrmää ennakkoluulon siitä, että naisen vibraattorin käyttö olisi uhka miehelle.

Yhdysvalloissa vuonna 2011 tehdyn tutkimuksen mukaan hieromasauvan käyttöön myönteisesti suhtautuvat ja sellaista käyttävät naiset kiihottuvat, kostuvat ja nauttivat enemmän seksistä kuin muut naiset.

Indianan yliopiston seksuaaliterveyden edistämiskeskuksessa tehtyyn tutkimukseen osallistui yli 2 000 18–60-vuotiasta naista ja yli tuhat miestä. Tutkimuksen tulokset julkaistiin Journal of Sex and Marital Therapy -tiedejulkaisussa.

 

Helpotti orgasmia

Hieromasauvan käyttö myös nopeutti ja helpotti orgasmin saavuttamista.

Tutkijat eivät tiedä, miksi hieromasauvan käyttö vaikuttaa positiivisesti seksuaaliseen kanssakäymiseen ja nautintoon. Onko vibraattorin käyttämisessä jotain sellaista, mikä saa vaikutukset aikaan? Vai ovatko vibraattoreita käyttävät naiset ylipäätään enemmän sinut itsensä ja seksuaalisuutensa kanssa?

– Todennäköisesti vähän kumpaakin, vastaa tutkimusta johtanut, apulaisprofessori Debby Herbenick.

 

Uhka miehille?

Herbenick uskoo, että vibraattorista voisi olla apua monelle seksuaalivaikeuksista kärsivälle. Hänen mielestään naisia pitäisi kannustaa niiden käyttöön ja hälventää seksileluihin liittyviä epäluuloja ja ennakkokäsityksiä.

Tutkimukseen osallistuneista yli puolella oli myönteinen tai erittäin myönteinen käsitys vibraattorin käytöstä. Alle 10 prosenttia vastanneista suhtautui hieromasauvan käyttöön kielteisesti.

Naisista 37 prosenttia oli sitä mieltä, että seksilelut ovat miesten näkökulmasta uhka. Miehistä 70 prosenttia koki, ettei asia ole näin.