Näin saat hänet ihastumaan

Ketään ei voi pakottaa rakastamaan tai rakastumaan, mutta muutamalla ohjeella voi tehdä itsestään kiinnostavamman persoonan toisen silmissä.

Vanhoissa taruissa neitokainen juottaa unelmien prinssilleen taikajuomaa saadakseen tämän rakastumaan itseensä. Jos tämä toimisi tosielämässä, sydänsurut olisivat historiaa ja yksinäisyys muisto vain. Todellisuus on kuitenkin toisenlainen.

Suomalaisnaisia pidetään itsenäisinä ja vahvoina selviytyjätyyppeinä. Niin uraputkeen kuin perhe-elämään sännätään suunnattomalla tarmokkuudella ja elämä on usein yhtä suorittamista.

– Kumppania etsiessään nainen käyttää samoja käyttäytymismalleja kuin muissa elämänsä tärkeissä käännekohdissa. Hän saattaa olla liian aggressiivinen, joka johtaa usein ylilyönteihin. Pidemmän päälle tällainen toimintatapa ei johda haluttuun lopputulokseen eli miehen hurmaamiseen, sanoo rakkausvalmentaja Mia Halonen.

 

”Metsästysvietti on osa miestä”

Usein kuulee sanottavan, että nykyaikainen nainen tekee itse aloitteen, eikä jää odottelemaan miehen seuraavaa siirtoa. Tällöin vastuu parisuhteen mahdollisesta tulevaisuudesta jää naisen harteille, jolloin valta pelin etenemisestä on hänen käsissään. Modernin ja oma-aloitteisen naisen kanssa mies siis ikään kuin selviää kuin koira veräjästä, vaivaa näkemättä.

– Suhteella ei voi olla tulevaisuutta, jos pelkästään toinen on nähnyt kaiken vaivan haluamansa kumppanin eteen. Ainakaan näkymät eivät ole kovin ruusuiset. Miehen tulee saada jahdata naista, vaikka se vanhanaikaiselta ajatukselta kuulostaakin. Metsästysvietti on osa miestä, väittää Halonen.

Älä tyrkytä itseäsi!

Viehättävän miehen ympärillä voi työpaikalla tai viikonloppuna baarissa pörrätä lukuisia naisia, jotka kaikki tavoittelevat edes pientä huomiota komistukselta. Miten tällaisessa tilanteessa sitten erotutaan joukosta?

– Älä koskaan tyrkytä itseäsi tai roiku jatkuvasti perässä. Mies harvoin kiinnostuu vakavasti naisesta, joka on aina saatavilla, käden ulottuvilla. Viisas nainen ei myöskään koskaan heti paljasta kaikkea itsestään, Mia Halonen neuvoo.

 

Mieluummin ”kiva likka” kuin rääväsuu

Positiivisella ja elämänmyönteisellä asenteella pääsee pitkälle. Parhaiten miehen mieleen jäävät naiset, jotka ovat luonteeltaan rentoja ja rempseitä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita kovaäänistä huutelua ja miehisiä vitsejä kaljatuoppi kädessä.

– Loppujen lopuksi miehet arvostavat naisellisuutta niin paljon, ettei ”yksi äijistä” –tyyppi valitettavasti vetoa moneenkaan. Mieluummin sitä jää toisen mieleen ”kivana likkana” kuin rääväsuuna tai tyrkkynä, rakkausvalmentaja Halonen pohtii.

 

Älä kerro kaikkea heti

– Jos mies ei rakastu sinuun, anna asian olla. Vielä Se Oikea tulee vastaan, vaikka siihen menisi aikaa. Suhteeseen ei koskaan kannata lähteä väärin perustein, Halonen sanoo.

Jos ihastus ei soita takaisin, hän ei yksinkertaisesti ole kiinnostunut. Pakkeihin ei kannata jäädä roikkumaan tai odottelemaan, jos miehen mieli vaikka muuttuisi.

Monilla naisilla on tapana paljastaa menneisyyden arpensa heti tapailun alkuvaiheessa. Taustalla piilee ajatus siitä, että näin suhde syvenee puhtaalta pöydältä ilman salaisuuksia.

– Usein tällainen käyttäytyminen johtaa vain miehen mielenkiinnon lopahtamiseen. Ei itsestään tarvitse antaa kaikkea irti heti kättelyssä, Halonen toteaa.

 

Voiko pelimiestä muuttaa?

Pelimiehen muuttaminen on Halosen mielestä vaikeaa, muttei mahdotonta. Se tosin vaatii naiselta kylmähermoista asennetta ja hyvää itseluottamusta.

– Tyrkky nainen ei saa pelimiestä muuttumaan, vaikka kuinka yrittäisi. Rentun saa lankeamaan nainen, jolla on arvot kohdillaan ja jalat maassa. Tämäntyyppiseltä mieheltä ei tule sietää yhtään vilppiä tai peli on menetetty, sanoo rakkausvalmentaja Halonen.

Parisuhteisiin, rakastumiseen, rakkauteen, miehiin ja deittailuun pätee punainen lanka, jota noudattaa itseään arvostava tosinainen:

– Pää kylmänä, jäitä hattuun, mutta sydän lämpimänä, Halonen päättää.

Pihla Hakala/Rakkaudeksi.fi