Puhelinseksi piristää

Puhelinseksi voi tuoda suhteen seksielämään uusia ulottuvuuksia. Oman kumppanin ollessa muualla puhelinseksi saattaa myös helpottaa ikävää. Tuhmien puhumista ei tarvitse ujostella.

Puhelinseksi mielletään usein miesten jutuksi ja maksullisten puhelintyttöjen kanssa irstailuksi, mutta se on paljon muutakin.

– Puhelinseksiä harrastavat yleensä pariskunnat, jotka ovat erossa toisistaan tai jotka haluavat vaihtelua seksielämäänsä, erityistason seksuaaliterapeutti (NACS) Aune Karhumäki kertoo.
Noin joka toinen parisuhteessa elävä on ainakin kokeillut puhelinseksiä.

 

Puheella luodaan kiihottava ilmapiiri

Puhelinseksi on kahden ihmisen välillä puhelimitse käytyä seksuaalista keskustelua, jonka päämääränä on tuottaa jommallekummalle tai molemmille osapuolille orgasmi itsetyydytyksen avulla.

Puhelinseksi mielletään useimmiten tilanteeksi, jossa mies tai nainen soittaa maksulliseen puhelinnumeroon, jossa puhelintyttö tai -poika tarjoaa puhelinseksiä. Usein tilanne on tämä, mutta myös oman kumppanin kanssa on mahdollista harrastaa puhelinseksiä.

– Puhelinseksi oman kumppanin kanssa saattaa tuoda seksuaaliseen kanssakäymiseen uudenlaista jännitystä. Siinä korostuu kumppanusten kyky luoda puheen avulla molempia kiihottava ilmapiiri, Karhumäki sanoo.

Jotkut ihmiset kokevat hyvinkin kiihottavana sen, että voivat nauttia seksuaalisuudesta kumppaninsa kanssa ikään kuin uudella ulottuvuudella.

 

Virittäydy tunnelmaan

Puhelinseksi voi olla ajatuksena kiihottava, ja esimerkiksi elokuvissa esitetyt puhelinseksikohtaukset saavat veren kiehumaan. Erotiikkaa tihkuva ja taivaallisia orgasmeja lupaileva puhelinseksi kuulostaa houkuttelevalta. Onnistuuko sellainen itseltä? Tuhmien puhuminen voi olla hyvinkin ujostuttava ajatus.

– Puhelinseksin kokeileminen voi aluksi tuntua hankalalta, sillä siitä puuttuu suuri osa aistinvaraisesta vuorovaikutuksesta. Itsensä voi virittää oikeaan tunnelmaan jo ennen kumppanille soittoa, Karhumäki kertoo.

Kun oma mieli ja keho ovat valmiina kiihkeään puhelinseksiin, on tuhmat ajatukset helpompi siirtää ajatuksista luurin toiseen päähän. Karhumäen mukaan arkuutta voi lievittää tekemällä tilanne mahdollisimman rennoksi ja välittömäksi. Tunnelmaan virittäytymistä saattaa auttaa se, että hämärtää valoja, pukeutuu mukaviin vaatteisiin, lukee eroottista kirjallisuutta ääneen, sulkee silmät ja vaikkapa fantasioi ääneen.

 

Omilla ehdoilla

Jos ujous ei vieläkään ota kadotakseen, ja jos tuhmien puhuminen nolostuttaa, on tärkeää kuunnella itseään. Sinun ei tarvitse sanoa mitään sellaista, mikä ei tunnu hyvältä tai omalta.

Kaikilla on omat juttunsa halun sytyttämiseen, eikä yhtä ja samaa sääntöä tuhmien puhumiseen ole. Jos oma kommunikaatio ei kuitenkaan pelaa toivotulla tavalla, voit heittää pallon kumppanille ja pyytää tätä hoitamaan tuhmat puheet – ainakin aluksi.

– Puhelinseksiin voi tottua ja siitä voi nauttia, jos molemmat kumppanukset kokevat sen kiihottavana ja tyydyttävänä, seksuaaliterapeutti kertoo.
– Omia tunteita ja tunnekokemuksia kannattaa kuulostella ja arvostaa. Niille, joille intiimin tason seksuaalinen yhteys on ensiarvoisen tärkeää, puhelinseksin harrastaminen ei todennäköisesti ole pidemmän päälle tyydyttävää.

Kun alkuun on päässyt ja kun puhelinseksi on jo tullut tutuksi, on mukava huomata, ettei tuhmien puhuminen olekaan loppujen lopuksi niin hankalaa.

 

Puhelinseksin ABC

Onnistuneen puhelinseksin avain on siinä, kuinka hyvä kuvailija olet. Alla muutamia vinkkejä puhelinseksin harrastamiseen:

1  Kerro mitä sinulla on päälläsi ja miltä tuntuu, kun otat vaatekappaleen toisensa jälkeen yksitellen pois. Vaihda kulahtanut villapaita puheissasi seksikkäiksi pitsirintaliiveiksi.

2  Kuvaile, mitä teet itsellesi samalla, kun puhutte tuhmia. Kerro sormiesi liikkeistä kehollasi.

3  Kuiskaile kumppanillesi asioita, joita haluaisit teidän tekevän yhdessä. Kuvaile myös asioita, joita voisit tehdä hänelle sillä hetkellä. Ajatus vaikkapa kuumasta suuseksistä saa kumppanisi huokailemaan himosta.
4  Muista huokailla ja äänellä tuhmien puhumisen lomassa. Puhelinseksi perustuu siihen, mitä annat kumppanin kuulla, ja mitä itse kuulet.

Niina Heikkinen/Rakkaudeksi.fi