Mitä parinvaihto on?

Swinging eli parinvaihto voi toimia parisuhdetta vahvistavana ja pettämishoukutuksia vähentävänä toimintana. Parinvaihto ei siis välttämättä ole kumppanin pettämistä, vaan yhdessä jaettu fantasia. Se voi kuitenkin aiheuttaa myös mustasukkaisuutta.

Joskus parisuhteessa elettäessä voi tulla tunne, että eroottisen latauksen ylläpitäminen on hankalaa. Seksuaalinen mielenkiinto saattaa alkaa jossain suhteen vaiheessa siirtyä myös muihin ihmisiin kuin vain omaan puolisoon. Jopa ajatukset syrjähypystä alkavat kiehtoa.

Tilaisuuksia ja houkutuksia pettämiseen on tarjolla paljon, varsinkin, jos alkoholia on nautittu. Noin puolet suomalaisistakin on pettänyt puolisoaan jossain elämänsä vaiheessa.

Monia ihmisiä, myös parisuhteessa eläviä, kiinnostavat seksuaaliset kokemukset useamman kuin yhden ihmisen kanssa. Parinvaihto tarjoaa mahdollisen uudenlaiseen eroottiseen seikkailuun yhdessä puolison kanssa.

 

Voi lähentää tai loitontaa

Yhteisten fantasioiden jakaminen voi lähentää suhdetta ja tuoda seksielämään uusia ulottuvuuksia. Se voi kuitenkin tuoda mukanaan myös ongelmia, kuten mustasukkaisuutta.

Maisa, 34, tutustui parinvaihtoon muutama vuosi sitten ollessaan Hollannissa vierailulla silloisen rakkautensa luona. Mies houkutteli Maisan mukaansa parinvaihtoklubille ja Maisa suostui.

– Kokemuksena parinvaihto oli ihan ok, mutta täytyy sanoa, ettei minun juttuni lainkaan. Tulin liian mustasukkaiseksi ihastukselleni, eikä homma siksi toiminut kohdallani, Maisa kertoo.


Taustalla yhteinen sopimus

Parinvaihto tapahtuu käytännössä niin, että pariskunta ottaa seksileikkeihinsä mukaan toisen pariskunnan tai vain kolmannen pyörän. Kyseessä on toisin sanoen ryhmäseksi, joka tapahtuu pariskuntien välillä.

Idea on, että kaikki tapahtuu yhteisestä sopimuksesta. Näin ollen kyseessä ei ole pettäminen, vaan pariskuntien yhteisten seksifantasioiden eläminen ja yhdessä koettujen seksuaalisten kokemuksien kasvattaminen.

 

Parinvaihtoklubeja löytyy Suomestakin

Parinvaihtotoimintaa pitävät Suomessa yllä muutamat järjestöt, jotka järjestävät parinvaihtoiltoja, joissa pariskunnat – tai sinkut – voivat löytää niin kutsutun ”ystäväpariskunnan”. Tällaisen ystäväpariskunnan kanssa on sitten mahdollista tutustua ja viettää aikaa, myös seksin merkeissä.

Parinvaihtoklubeja löytyy ympäri maailman rutkasti, joten valinnanvaraa on. Suomessakin parinvaihtotoimintaa pyöritetään muutamilla tahoilla.

Linkkejä suomalaisten parinvaihtoklubien sivuille:

- Finswingers: http://web.finswingers.com/
- Flirtfair: http://www.flirtfair.fi/

Niina Heikkinen/Rakkaudeksi.fi